• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Настани


АПРИЛ - Интерактивни информативно едукативни предавања. Ве очекуваме! Печати

Центарот за здрав живот САМОСВЕСТ и во месец АПРИЛ продолжува со одржување на интерактивни предавања од областа на медицината и здравјето. Предавањата се наменети за сите граѓани. Ова е одлична можност подобро да се информираме и едуцираме за одредени чести состојби и заболувања, со што ќе можеме да ги превенираме или контролираме.

Бидејќи во изминативе два месеци интересот за одредени предавања беше голем, тие ќе се одржат и во Април.

Повеќе...
 
Нови интересни предавања во месец март. Пријавете се! Печати

САМОСВЕСТ продолжува и овој месец со своите интерактивни едукативни предавања од областа на медицината и здравиот живот.

Интересот за интерактивните предавања во месец февруари беше голем, со оглед на тоа што овој месец започнавме со нашите предавања. Се надеваме дека во наредниов месец ќе имаме уште поголема посетеност, бидејќи се поголем број на луѓе дознаваат за нашата активност и веќе се пријавуваат за учество.

Тимот на САМОСВЕСТ им се заблагодарува на сите досегашни учесници на интерактивните едукативни предавања за нивната активна соработка и дискусија.

Повеќе...
 
НОВО од САМОСВЕСТ: Интерактивни едукативни предавања – февруари 2013 Пријавете се! Печати

Центарот за здрав живот САМОСВЕСТ започнува со одржување на интерактивни информативно едукативни предавања од областа на медицината и здравиот живот.

Целта на предавањата е подобра информираност на сите заинтересирани граѓани во две тематски категории:

1. Теми поврзани со одредени заболувања и состојби, како и начините за нивна превенција, рана дијагностика и лекување.

2. Теми поврзани со здравата исхрана и здравите животни навики, кои се клучни за зачувувањето и подобрувањето на здравјето, но и за превенцијата на болестите.

Повеќе...
 
Покана до сите граѓани на Република Македонија – 15 септември, Даре Џамбаз, 11 часот Печати

По повод светската недела на простатата и светскиот ден на ракот на простата, 15 Септември, невладината организација „Здрава простата“ со поддршка на центарот за трансфер на знаења „САМОСВЕСТ“ организира отворена свечена трибина, која ќе се одржи на 15 септември, сабота, во големата сала на Црвениот крст на град Скопје (Даре Џамбаз) со почеток во 11 часот.

Повеќе...
 
3 јуни 2012 - Се одбележа Националниот ден на преживеаните од рак (National Cancer Survivors Day) Печати

Националниот ден на преживеаните од рак (National Cancer Survivors Day) е ден на Славење на Животот (Celebration of Life). Овој ден се одбележува секоја година во голем број земји ширум светот, како во САД, Канада, Велика Британија и многу други.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 20