• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ваши прашања и одговори


„Лажно позитивен“ ПАП тест Печати
На рутинскиот гинеколошки преглед ми беше направен и ПАПА тест. Наодот од Папа тестот ми беше „ЛАЖНО ПОЗИТИВЕН“. Што значи тоа?
Повеќе...
 
ВАШИ ПРАШАЊА: Зголемена простата Печати

Би сакала да знам нешто повеќе за проширена простата кај помлади машки особи. Како да се намали нелагодното чувство? И како одприлика да се третира проширената простата кај која што нема ни бактерија, ни воспаление, ни зголемено мокрење, едноставно има само нелагодно чувство?

Повеќе...
 
Бемка на вратот Печати
Би сакала да се информирам за една бемка на мојот врат. Пред 2 години јас одев на горење со течен азот за бемките на вратот кај др. Лиле во Румунска болница која е веќе во пензија. Дел од бемките ми паднаа а некои ми останаа меѓу кои и оваа бемка која е црна и набабрена. Пред околу две недели ме запече бемката и ме чешаше, и како да се смалуваше и сушеше. Сабајле кога станав приметив дека бемката сама си паднала а на кожата имам како флека со боја светло кафена накај портокалова па би сакала да знам дали е ова опасно или се исушила и паднала.
Повеќе...
 
Вртоглавица Печати
Имам 52 години. Повремено чувствувам вртоглавица и тоа воглавно кога лежам и кога ја вртам главата на десна страна. Понекогаш тоа чувство ме разбудува од сон. Полека се свртувам на другата страна и вртоглавицата престанува. Ова трае неколку дена и само од себе престанува. Некогаш вртоглавицата ми е пратена со повраќање. Со што можат да бидат поврзани ваквите вртоглавици? Ви благодарам на одговорот.
Повеќе...
 
ВАШИ ПРАШАЊА: Полипи на телото на матката Печати
На последниот гинеколошки преглед откриено ми е дека имам повеќе полипи на телото на матката. Би сакала да останат бремена, а бидејќи имам 38 години, лекарот ми предложи хируршко отстранување на полипите. Би сакала да знам нешто повеќе за самата метода на отстранување на полипите и дали е тоа навистина единствена метода со која би можел да се реши мојот проблем. Колку што успеав да дознаам, полипите често ожат повторно да се јават и по нивното хируршко отстранување.
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 16