• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Новости од областа на рак и превенција од ракот, локални, светски... Нови истражувања, лекови, третмани. Претставување и промоција на лекови и третмани (фармацевстки компании, лекови, институции, итн...

Зголеменото ниво на добриот холестерол – HDL го зголемува ризикот од настанување на ракот на дојката Печати

Познато е дека зголеменото ниво на HDL ткн. „добар холестерол“ штити од срцеви заболувања, но, исто така, тој може да го наруши здравјето на жените во друг поглед. Утврдено е дека покачениот HDL е поврзан со зголемениот ризик за развој на ракот на дојката.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 128