• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Масажата со масло од босилок релаксира Печати

Ако сакате на неколку минути да побегнете од секојдневните обврски и да се наполните со нова енергија, тоа може да го сторите со масажа. Масажата на стомакот со масло од босилок го опушта телото, а ги ублажува и тегобите во малата карлица.

Рецепт: Помешајте шест капки масло од босилок со 5 лажици бадемово масло. Легнете на грб и 5 минути масирајте го стомакот во правец на стрелките на часовникот. Оваа масажа ги пушта грчевите на мускулите на малата карлица.

Напомена:

Никогаш немојте да ставате на кожата чисто етерично масло од босилок, бидејќи тоа е многу концентрирано и може да ја надразни вашата кожа.

 

Најчитани текстови