• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Во Македонија, ракот на грлото на матката е на второ место по честота Печати

Сител Телевизија 15.01.2010

Во Македонија, ракот на грлото на матката е на второ место по честота и смртност од малигни заболувања кај жените. Во нашата земја, секоја година заболуваат од рак на грло на матка над 250 жени, а 50 од нив умираат како последица на болеста. Д-р Лилјана Ацева-Андонова говори детално за оваа болест. Дознајте повеќе!