• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Живеј здраво, храни се правилно!
Лековитоста на ренот

Ренот е познат во народната медицина по своето благотворно дејство при многу здравствени проблеми. Неговите состојки го спречуваат размножувањето на бактериите и имаат смирувачко дејство на дишните патишта и белите дробови.

Ренот ги намалува симптомите при воспаление на грлото, воспаление на дишните патишта и белите дробови.

Ако се зема рен со мед подолго време, се подобрува работата на сите жлезди со внатрешно лачење и се подобрува метаболизмот односно размената на материите во организмот.

Ренот помага во намалувањето на болките при реума и гихт, ја подобрува работата на бубрезите и мочните патишта, а корисно делува и на органите за варење. Ренот ја подобрува работата на цревата и го „чисти“ организмот од отрови.

 

Прочитајте и: