• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Алтернативи методи кај канцерот
Сок од калинка - природен лек за превенција на рак на простата Печати

Калинката содржи витамин Ц и Б5, калиум и многу важни растителни хормони.

Растителните хормони го намалуваат ризикот за појава на рак на простата.

Една студија покажала дека калинката може да доведе до намалување на вредностите на ПСА во крвта. За подобрување на ПСА вредностите неопходно е да со месеци се пие секојдневно по 250мл сок.

Сепак, има мал број на студии кои ја испитувале улогата на сокот од калинка во превенција и спречување на ширење на ракот на простатата, па затоа се потребни дополнителни испитувања, за да со сигурност се открие дали тој навистина дава одреден бенефит кај пациенти со рак на простата.
 

Најчитани текстови