• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Живеј здраво, храни се правилно!
Глуварче - природен лек за атеросклероза и камен во бубрегот

Глуварчето (Taraxacum) спаѓа во родот на билки од фамилијата Asteraceae. Уште древните народи знаеле дека глуварчето има лековити својства, а дека сокот исцеден од младото глуварче го подобрува нарушеното здравје.

Повеќе...
 
Глуварче за подобар апетит и подобро варење на храната

Уште древните народи знаеле дека глуварчето има лековити својства, а дека сокот исцеден од младото глуварче го подобрува нарушеното здравје.

Повеќе...
 
Глуварчето како додаток на јадењата

Уште древните народи знаеле дека глуварчето е лековита билка со многу благотворно дејство врз целиот организам. Тие ги користеле младите листови од глуварчето за исхрана, а сокот од младото глуварче како лек за подобрување на нарушеното здравје.

Повеќе...
 
Џумбирот помага и кај ракот на простата

Резултатите од најновото истражување покажале дека екстрактот од џумбирот може да ги убие клетките на ракот на простатата, не оштетувајќи ги здравите клетки.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Прочитајте и: