• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Патологија на ракот на желудникот Печати

Во последниве децени забележена е измена во однос на локализацијата на примарниот карцином на желудникот. Имено, зголемена е инциденцата на лезии локализирани во горниот (проксимален) дел на желудникот, а намален е бројот на лезии во долниот (дистален) и во антралниот дел.

Повеќе...
 
4-ти април, предавање за Ракот на белите дробови Печати

Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ на 4 април (четврток) ќе одржи предавање за Ракот на белите дробови, најчестото малигно заболување како во нашата земја, така и во светот. Предавач е Др. Лилјана Ацева-Андонова, специјалист радиотерапевт и онколог при Универзитетската Клиника за радиотерапија и онкологија и претседател на САМОСВЕСТ. Предавањето е наменето за сите граѓани на Р.Македонија.

Сите заинтересирани нека се јават на тел. на САМОСВЕСТ - 070 615.470 за да го потврдат своето присуство. Цената на предавањето е 150 денари, а сите учесници бесплатно ќе добијат книга и постер за Ракот на белите дробови од авторката Др. Лилјана Ацева - Андонова.

Повеќе...
 
4 април , 19 часот: Предавање за Рак на белите дробови! Јавете се на тел.070 615.470 Печати

Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ на 4 април (четврток) ќе одржи предавање за Ракот на белите дробови, најчестото малигно заболување како во нашата земја, така и во светот. Ќе се говори за причините, факторите на ризик, симптомите и знаците на болеста, дијагностичките постапки за откривање на ракот на белите дробови како и за начините на  лекувањето. Секако, ќе се говори и за начините на превенцијата и раното откривање на ова сериозно и опасно малигно заболување.

Предавач е Др. Лилјана Ацева-Андонова, специјалист радиотерапевт и онколог при Универзитетската Клиника за радиотерапија и онкологија и претседател на САМОСВЕСТ. Предавањето е наменето за сите граѓани на Р.Македонија.

Сите заинтересирани нека се јават на тел. на САМОСВЕСТ - 070 615.470 за да го потврдат своето присуство. Цената на предавањето е 150 денари, а сите учесници бесплатно ќе добијат книга и постер за Ракот на белите дробови од авторката Др.Лилјана Ацева - Андонова.

Предавањето ќе се одржи во просториите на САМОСВЕСТ кои се наоѓаат во населба Тафталиџе, на улица Хелсинки 22 (спроти ТЦ Лептокарија). Побрзајте со пријавувањето бидејки бројот на учесници е ограничен.

Ве очекуваме. САМОСВЕСТ.

 

 
САМОСВЕСТ:Стручни консултации за малигните заболувања Печати

Ве известуваме дека во просториите на Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ имате можност за стручна консултација за малигните заболувања: совети за правилна и здрава исхрана, здрави животни навики, одговор на многу прашања кои ве загрижуваат, стручно мислење за одредено малигно заболување, можност за второ стучно мислење и едноставно за се она што ве мачи и што можеби е поврзано со малигните заболувања.

Секако и пациентите кои се заболени од некој вид на рак и имаат потреба од консултација или одговор на некои нивни прашања, па дури и совет за исхрана или воопшто за терапијата, може да се јават и да закажат термин на нашиот телефон.

Консултациите се закажуваат на телефонот на САМОСВЕСТ - 070 615 470

Секоја стручна консултација од специјалистот радиотерапевт и онколог чини 800 денари, кои се донација за новиот проект на САМОСВЕСТ.

Со почит.

Др. Лилјана Ацева–Андонова, специјалист радиотерапевт и онколог при Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија, Скопје, председател на САМОСВЕСТ и основач и главен уредник на интернет порталот www.rak.mk.

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>