• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Еве што ќе се случи во вашиот организам ако решите да се откажете од пушење! Печати

Никогаш не е предоцна да се престане со пушење. Обично пушачите мислат дека штетата веќе е направена и дека со престанокот на пушењето нема да го намалат својот ризик за развој на многу болести кои се поврзани со пушењето.

Повеќе...
 
Зошто е потребно да се направи ПАП тест? Печати

ПАП тестот може да го спаси вашиот живот. Се изведува за само неколку минути во рамките на гинеколошкиот преглед. Овој тест може да покаже дали постои: инфекција, абнормални (нездрави) клетки на грлото на матката или почетни знаци на рак на грлото матката.

Повеќе...
 
Како се изведува ПАП тестот? Печати

ПАП тестот се изведува за само неколку минути во рамките на гинеколошкиот преглед. Од вас се бара да ја соблечете долната облека и да се сместите на специјалниот гинеколошки стол. Нозете треба да бидат раширени и полусвиткани во колената и потпрени на соодветни потпирачи од гинеколошкиот стол.

Повеќе...
 
Акупресурата како помош на медицинската терапија Печати

Иако акупресурата не може да ја замени медицинската терапија, сепак, таа е нејзино извонредно надополнување. Таа е една од наједноставните начини да се овозможи и постигне равнотежа и душевна хармонија. Акупресурата може да им помогне на болните со карцином, намалувајќи го интензитетот на хроничната болка, но и со отстранување на стресот, вознемиреноста, депресијата, и пореметувањата во спиењето, кои настануваат како резултат на постоењето на тешката болест.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>