• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Акупресура - Прсти наместо игли Печати

Можеби ниедна терапија во светот не е толку стара како акупресурата. За неа се вели дека е стара колку и самиот човечки инстинкт. Така, природна реакција е да со раката го допреме местото на кое сме почувствувале болка или непријатно чувство.

Повеќе...
 
Типови на болка според нејзиното времетраење Печати

Постојат повеќе поделби за болката. Една од нив е поделбата на болката според нејзиното времетраење. Според оваа поделба болката може да биде: акутна и хронична.

Повеќе...
 
Кои типови на лекови се користат за канцерската болка? Печати

Постојат повеќе групи на лекови за лекување на канцерската болка. Кој од овие лекови ќе се примени, ќе зависи од интензитетот на болката.

Повеќе...
 
5 совети за здраво срце и крвни садови Печати
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>