• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Видови на медикаментозни аналгетици за третман на болка Печати
Повеќе...
 
Пет знаци на гинеколошките карциноми кои жените ги игнорираат! Печати

Повеќето жени не знаат кои се знаците на гинеколошките карциноми, а особено не обрнуваат внимание на знаците кои не се поврзани со репродуктивните органи, како што се болките во грбот и почестото мокрење, покажале резултатите од најновото истражување.

Повеќе...
 
Психолошка терапија во лекувањето на болката Печати

Болката нормално предизвикува лутина, тага, безнадежност, страв, депресија, особено хроничната болка. Болката може да ја измени личноста, да го поремети спиењето, да ги намали работните способности како и да ги наруши релациите на болниот со неговите најблиски. Но, тоа не мора да се случи.

Повеќе...
 
Што е мочен меур и која е неговата функција во организмот? Печати

Мочниот меур е шуплив, растеглив (еластичен) орган кој е дел од уринарниот систем кај човекот. Сместен е во долниот дел на абдоменот, т.е во пределот на малата карлица.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>