• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација
Пријателите ги ублажуваат болките на пациентките со рак на дојка Печати

Пациентките со рак на дојка кои водат богат активен социјален живот полесно ја поднесуваат болката и другите физички симптоми од ракот на дојката, докажале резултатите од студијата која ја спровеле американските истражувачи.

Повеќе...
 
Совети во борбата против малигните заболувања Печати

Малигните заболувања се болест на модерно време! Со повеќе од 3 милиони нови заболени и 1.7 милиони смртни случаи секоја година, малигните заболувања се главна причина за смрт во Европа, веднаш после кардиоваскуларните болести. За жал честотата (инциденца) на малигните заболувања од година во година рапидно расте и постојат големи шанси тие да избијат на прво место.

Повеќе...
 
Пушењeто е причина кај 30% од случаите на ракот на панкреасот Печати

Ако ракот на панкреасот го има во Вашето семејство, секако спаѓате во ризичната група. Тоа значи дека имате поголем ризик да заболите од ова сериозно и опасно по живот малигно заболување во споредба со оние лица кои ја немаат оваа болест во своето семејство.

Повеќе...
 
Ракот на панкреасот – „тивка болест“ која одзема животи Печати

Ракот на панкреасот почест е кај мажите, а во 80% од случаите се јавува на возраст од 60 до 80 години.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>