• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Вистинска приказна на пациент излечен од рак на тестис

Роден сум во Скопје, во 1978 година. Работам и живеам во мојот роден град. Искрено, не сакам многу да зборувам за мојата историја на болест, но кога бев замолен од страна на мојата почитувана докторка Лилјана Ацева - Андонова и кога ми беше кажана нејзината идеа за поставување на македонски веб портал за ракот, без размислување прифатив да го напишам она низ што сум поминал.

Повеќе...
 
ВАШИ ПРАШАЊА: Дали сорафениб е лек за рак на дебело црево?
Ме интересира нешто повеќе за лекот сорафениб, дали кај нас го има. На мајка ми и е дијагностициран рак на дебелото црево со метастази на црниот дроб, дали може овој лек да го користи.
Повеќе...
 
Вистинска приказна на пациент излечен од рак на простата

Роден сум во Скопје, каде што живеам и работам. Сé до мојата 62 година од животот немав проблеми со здравјето. Но, постепено почнав да имам проблеми со мочањето. Во почетокот тоа беше само почесто мочање, посебно ноќе, па морав да станувам неколку пати во текот на ноќта. Потоа, мочањето ми стана почесто и во текот на денот, а млазот на мочта стана послаб.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>