• Decrease font size
 • Reset font size to default
 • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

 • Прашај
 • Информирај се
 • Дознај
 • Примени
 • Живеј здраво
 • Дијагноза
 • Контрола
 • Совети и препораки
САМОСВЕСТ- ОКТОМВРИ интерактивни информативни едукативни предавања

САМОСВЕСТ во октомври продолжува со своите интерактивни информативно - едукативни предавања од областа на медицината и здравиот живот.

Интересот за досега одржаните интерактивни предавања беше голем, па затоа одлучивме, по паузата во летниот период, повторно да започнеме со нашите предавања. Се надеваме дека ќе имаме голем интерес за предавањата како и досега, бидејќи тие се на актуелни теми и наменети за сите заинтересирани граѓани.

Целта на предавањата е подобра информираност на сите заинтересирани граѓани во две тематски категории:

 1. Теми поврзани со одредени заболувања и состојби, како и начините за нивна превенција, рана дијагностика и лекување.
 2. Теми поврзани со здравата исхрана и здравите животни навики, кои се клучни за зачувувањето и подобрувањето на здравјето, но и за превенцијата на болестите.
 3. Интерактивните предавања ќе се одржуваат во просториите на „САМОСВЕСТ“ во населбата Тафталиџе на ул.Хелсинки бр 22. (спроти ТЦ Лептокарија). Контакт телефон е телефонот на САМОСВЕСТ 078 23 77 99.
Повеќе...
 
Вртоглавица
Имам 52 години. Повремено чувствувам вртоглавица и тоа воглавно кога лежам и кога ја вртам главата на десна страна. Понекогаш тоа чувство ме разбудува од сон. Полека се свртувам на другата страна и вртоглавицата престанува. Ова трае неколку дена и само од себе престанува. Некогаш вртоглавицата ми е пратена со повраќање. Со што можат да бидат поврзани ваквите вртоглавици? Ви благодарам на одговорот.
Повеќе...
 
4-ти април, предавање за Ракот на белите дробови

Центарот за здрав живот „САМОСВЕСТ“ на 4 април (четврток) ќе одржи предавање за Ракот на белите дробови, најчестото малигно заболување како во нашата земја, така и во светот. Предавач е Др. Лилјана Ацева-Андонова, специјалист радиотерапевт и онколог при Универзитетската Клиника за радиотерапија и онкологија и претседател на САМОСВЕСТ. Предавањето е наменето за сите граѓани на Р.Македонија.

Сите заинтересирани нека се јават на тел. на САМОСВЕСТ - 070 615.470 за да го потврдат своето присуство. Цената на предавањето е 150 денари, а сите учесници бесплатно ќе добијат книга и постер за Ракот на белите дробови од авторката Др. Лилјана Ацева - Андонова.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>