• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Колку често треба да се контролираат бемките?
Имам многу бемки по телото. Досега тие не ме загрижува. Мојата баба ги имаше многу, а и мојата постара сестра има многу повеќе бемки од мене. Но, во последно време се повеќе се зборува за отстранување на опасните бемки. Исто така, се зборува дека бемките треба почесто да се прегледуваат. Па затоа би сакала да ми одговорите колку често треба да се оди на преглед и каде да се обратам за преглед.
Повеќе...
 
Невропатска болка предивикана од карцином

Невропатската болка е предизвикана од оштетување на нервниот систем, било како резултат на туморската компресија на нервите или рбетниот мозок, или поради инфилтација на нервите или рбетниот мозок од страна на туморот. Исто така, невропатската болка може да се јави како последица на хемиското оштетување на нервниот систем, кое може да биде последица од третманот на карциномот (хемотерапија, радиотерапија, хирургија).

Повеќе...
 
Писмо од наш посетител

Почитувана д-р. Ацева

Се согласувам дека мажите многу помалку одат на превентивни прегледи и дека многу од нив и воопшто не се информирани за ракот на тестис. Јас во jануари 2009 година бев опериран и едниот тестис ми беше одстранет. По операцијата примав два циклуси на хемотерапија, по ваша препорака.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>