• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Хепатит Ц и исхрана

Мојот син има хепатит Ц. Ве молам да ми кажете каква диета треба да држи, односно каква треба да биде неговата исхрана.

Повеќе...
 
Кои типови на лекови се користат за канцерската болка?

Постојат повеќе групи на лекови за лекување на канцерската болка. Кој од овие лекови ќе се примени, ќе зависи од интензитетот на болката.

Повеќе...
 
Бемка на стомакот

Пред околу два месеца на мојот стомак забележав нов младеж односно бемка. Дијаметарот е некаде околу сантиметар (10 мм). Мазна е, кафеава, колку што можам да забележам со правилни рабови, и во средината има црни дамки една поголема друга помала. Да напомнам дека од раѓање на долниот дел од грбот имам младеж со елипсоидна форма широк 20-25 мм висок околу 10 мм, со темно кафеава до црна боја. Колкав е ризикот овие младежи да се развијат во рак на кожата и што да се превземе.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>