• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ординација

Препораки за новиот грип (H1N1 вирус)

Вирусот на грипот А (H1N1), кој неодамна се појави во светот, е нов подтип на вирусот на грипот, кој може да предизвика инфекција кај луѓето, а према извештаите на Светската здравствена организација...

Болести на простатата

Наша книга: Болести на простатата - Рак на простата

За болестите на простатата кај нас многу малку се знае. Единствен начин да се бориме против нив и да ги победиме е подобрата информираност за нив, за причините за нивното јавување...

Посетете ја нашата виртуелна ординација:

  • Прашај
  • Информирај се
  • Дознај
  • Примени
  • Живеј здраво
  • Дијагноза
  • Контрола
  • Совети и препораки
Предавањe на САМОСВЕСТ по повод Декември - месецот на здрава исхрана

НВО САМОСВЕСТ по повод - Декември – месецот на здравата исхрана на 17 декември во 19.30h ќе одржи интерактивно едукативно предавање за Принципите на здравата исхрана. Предавањето ќе се одржи во просториите на САМОСВЕСТ на ул.„Хелсинки 22“ во населбата Тафталиџе. Цената за присуство е 250 денари.

Сите заинтересирани граѓани кои сакаат да присуствуваат на предавањето треба да уплатат 250 ден. на сметката: Здружение на граѓани - Центар за здрав живот „САМОСВЕСТ“ Жиро сметка: 300000002997045.

Собраните средства ќе се искористат финасиски да се потпомогне работата на порталот www.rak.mk .

За повеќе информации - контакт телефон 070 615 470 (САМОСВЕСТ)

 
Дали постои посебна диета за болните од рак на бели дробови?
Мојата мајка боледува од рак на белите дробови, подложена е на хемотерапија. Постојано подкашлува и се жали на болки во стомакот (желудникот). Ве молам за совет, во овој период додека трае лечењето, што можеме да и даваме да јаде, каков вид на храна. На што треба најмногу да внимаваме. Јас и останатите членови на нашето семејство постојано сме околу неа, беспомошни сме, бидејќи болеста е навистина сурова. Секојдневно конзумира многубројни таблетки кои и се препишани на вашата клиника, и навистина не знаеме што од храната е најдобро за неа.
Повеќе...
 
Здрави сексуални навики

Сексуално преносливите болести се важен фактор на ризик за развој на рак на гениталните органи и кај жените и кај мажите. ХПВ инфекцијата се поврзува со ракот на грлото и телото на матката, со ракот на вагината и вулвата кај жените, како и со ракот на пенисот и анусот кај мажите.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>